Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Працевлаштування і вирішення житлових проблем дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування – пріоритети обласної влади

 

news-image

 

news-image
Питання працевлаштування і забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і надалі будуть пріоритетними у діяльності обласної державної адміністрації.

Про це йшлося на сьогоднішньому засіданні колегії ОДА.

Упродовж 2011-2013 років на Прикарпатті, як поінформувала заступник голови облдержадміністрації Зінаїда Болюк, за обласною цільовою програмою соціального захисту і підтримки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, профілактики бездоглядності та безпритульності серед неповнолітніх, загалом житлом забезпечили 27 осіб цих категорій.

Окрім того, з обласного бюджету у 2013 році було виділено кошти на придбання житла ще семи таким особам. Та цього, як наголошувалося, недостатньо.

«Для вирішення проблеми із забезпеченням житлом дітей-сиріт необхідно передбачити наступного року в обласній програмі кошти на придбання житла з розрахунку 50% від вартості, бо іншу частину мають закласти в місцевих бюджетах, – зазначила Зінаїда Болюк. –Повинен бути чіткий облік таких дітей, важливо посилити контроль за збереженням житла. Пропонується замість спорудження соціальних гуртожитків купувати житло за місцем народження дитини».

Щодо працевлаштування дітей-сиріт і позбавлених батьківського піклування зазначалося: протягом січня-жовтня поточного року в центри зайнятості звернулися 9 осіб цих категорій. Їх було працевлаштовано. Із 35 випускників інтернатних закладів обласного підпорядкування 26 навчаються у професійно-технічних навчальних закладах, двоє – у коледжах, 5- в університетах, двоє не працевлаштовані за станом здоров’я.

Вирішення проблемних питань дітей-сиріт і позбавлених батьківського піклування – на особливому контролі у Глави держави, наголосив голова облдержадміністрації Василь Чуднов.

«Хід виконання обласної програми, яка стосується дітей-сиріт і позбавлених батьківського піклування, буде постійно заслуховуватися, – зазначив голова ОДА. – Жодних питань щодо її фінансування у нас не буде».

Відділ прес-служби Івано-Франківської обласної державної адміністрації

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Опубліковано: 30.12.2013 16:33

0 Коментарі

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов*язкові поля позначені *