Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Про участь у нараді з головами райдержадміністрацій та територіальних громад області

Начальник Надвірнянської РВА Петро Хмельовський взяв участь у робочій нараді під головуванням голови обласної державної адміністрації – начальниці обласної військової адміністрації Світлани Онищук.

Зазначалося, що наразі Службою відновлення та розвитку інфраструктури в області підготовлені бази протиожеледних матеріалів з дотриманням вимог природоохоронного законодавства, зокрема, дві тисяч тонн піску, 1,3 тисячі тонн технічної солі.

Також планується організація цілодобового чергування інженерно-технічних працівників з метою координації безперебійної роботи дорожніх організацій області. За основними маршрутами на дорогах державного значення закріплено відповідальних працівників Служби відновлення. До початку листопада поточного року буде приведено у готовність до зимового утримання доріг 86 одиниць техніки з обладнанням їх GPS трекерами.

На чотирьох перевальних ділянках автодоріг області на зимовий період будуть створені чергові бригади, які будуть оснащенні відповідною технікою та резервними екіпажами.

За інформацією ДП «Дороги Прикарпаття», для реагування на надзвичайні ситуації та снігопади готово близько 50 одиниць техніки. Триває заготівля матеріалу для посипання доріг під час негоди, зокрема потрібно: 4 тис. т технічної солі, 28,5 тис т піску. З наступного тижня розпочнеться розвезення цієї сировини на аварійно небезпечні ділянки доріг, зокрема в гірських районах. Буде оприлюднено контакти для оперативного реагування під час снігопадів відповідальних за утримання доріг в належному стані.

Поряд з підготовкою до осінньо-зимового періоду наголошувалось, що в області проводиться активна робота щодо захисту критичної інфраструктури.

Акцентувалася увага  і на системі оповіщення, яка повинна  працювати в кожному населеному пункті області.

Очільниця Прикарпаття звернулася до жителів області не ігнорувати сигнал «повітряної тривоги», подбати про свою безпеку та безпеку людей поруч.

Якісна та доступна реабілітаційна допомога є пріоритетом держави і спрямована для повернення людей до повноцінного життя.

Саме з цією метою Міністерство охорони здоров’я України реалізовує флагманський проєкт, спрямований на розвиток системи реабілітаційної допомоги – доступної, доказової, ефективної у кластерних та надкластерних закладах охорони здоров’я, у яких має бути розгорнуто реабілітаційних 30-60 ліжок.

Зазначалося, що для надання реабілітаційних послуг законтрактовано 21 медичний заклад, з яких 15 – для стаціонарної реабілітації. Розгорнуто 359 стаціонарних ліжок. Проте в області працюють над збільшенням кількості ліжко-місць у реабілітаційних відділеннях, бо наразі є чимала потреба у таких послугах, як серед цивільного населення, так і серед військових, які отримали травми на передовій.

 

0 Коментарі

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов*язкові поля позначені *