Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Робоча зустріч з питань діяльності органів опіки та піклування, пов’язаних із захистом прав дитини

У Надвірнянській РВА відбулась робоча зустріч з питань діяльності органів опіки та піклування, пов’язаних із захистом прав дитини.

Участь взяли заступник голови Надвірнянської РДА Леся Свідрак, начальник служби у справах дітей Івано-Франківської ОДА Марія Євчук, начальник служби у справах дітей Надвірнянської РДА Марія Сметанюк та керівники служб у справах дітей територіальних громад Надвірнянського району.
У межах зустрічі обговорили, зокрема питання забезпечення пріоритетних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, соціальний захист дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, порядку ведення банку даних про дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, створення ПС, ДБСТ, сімей патронатних вихователів, порядок надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, захист прав та інтересів дітей, із числа внутрішньо переміщених осіб.
Також проаналізували подання територіальними громадами аналітичних та статистичних звітів.
«Наш головний обов’язок, особливо у цей складний час, це турбота про наших дітей та захист їх права мати сім’ю. Зі свого боку, район робитиме все, щоб всі діти, які з різних причин не мають батьків, виховувалися у родині. Це дуже важливо, у всіх дітей має бути щасливе й мирне дитинство, це наш обов’язок!», зазначила заступник голови Надвірнянської РВА Леся Свідрак.
За результатами обговорення надані рекомендації щодо подальшої роботи з урахуванням умов воєнного стану, визначені шляхи та механізми вирішення проблемних питань щодо захисту прав дітей.

0 Коментарі

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов*язкові поля позначені *