Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба) офіційно розпочинає роботу і приступає до виконання функцій, покладених на неї урядовою постановою № 667 від 2 вересня 2015 року «Про затвердження Положення про Державну службу України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів».
Старт роботі Держпродспоживслужби дає розпорядження «Питання Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів», яке Кабінет Міністрів прийняв 6 квітня 2016 року.
Як пояснив Міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко, Уряд погодився з пропозицією Мінагрополітики щодо можливості забезпечення здійснення покладених на Держпродспоживслужбу функцій і повноважень Державної ветеринарної та фітосанітарної служби, Державної інспекції з питань захисту прав споживачів, Державної санітарно-епідеміологічної служби, що припиняються, а також функцій: із здійснення державного контролю за дотриманням вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін; здійснення державного нагляду у сфері туризму та курортів; із захисту прав споживачів виробів з дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння; державного нагляду (контролю) у сферах охорони прав на сорти рослин, насінництва та розсадництва.
За словами Міністра, Служба завершила всі необхідні заходи, пов'язані з державною реєстрацією, затвердженням положення, структури, штатного розпису апарату та кошторису. Відповідно до законодавства набрано 30% штату, і зараз призначення працівників триває.
Він додав, що станом на сьогодні всі територіальні органи Держпродспоживслужби завершили процедуру державної реєстрації. Відповідно у цих терорганах призначені виконуючі обов’язки керівника. Для того, аби призначити керівників на постійній основі, оголошуватимуться конкурси.
«Сьогодні нарешті можна констатувати, що процес створення Держпродспоживслужби завершився. Ми пройшли довгий і дуже непростий шлях, але Служба запрацювала», – наголосив Міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко.
Довідково
Держпродспоживслужба утворена відповідно до постанови КМУ від 10 вересня 2014 року № 442 «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади».
Постановою КМУ від 02 вересня 2015 року № 667 затверджено Положення про Держпродспоживслужбу. Територіальні органи Держпродспоживслужби утворені постановою Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2015 року № 1092.
З метою забезпечення фінансування Держпродспоживслужби прийнято розпорядження КМУ від 27 січня 2016 року № 76-р. Затверджено структуру апарату Держпродспоживслужби та погоджено її з Міністром аграрної політики та продовольства України. Штатний розпис та кошторис апарату Держпродспоживслужби затверджено за погодженням з Мінфіном.
Головою Держпродспоживслужби 24 лютого 2016 року призначено Володимира Лапу.
0 Коментарі