Про вилов риби
Головне управління статистики інформує. За даними державного статистичного спостереження, виловом риби в області в 2015р. займалися 22 підприємства, з яких 6 – спеціалізовані рибогосподарські. Загальний обсяг виловленої риби підприємствами та фізичними особами-підприємцями, які здійснюють рибогосподарську діяльність, за минулий рік склав 610 т (у 2014р. – 667 т), 76% з яких – короп, 14% – товстолобик, 4% – форель, 6% – інші види риби.
Риба і рибопродуктиєціннимипродуктами харчування.По вмісту білка, жиру, вуглеводів вони майже не поступаються м’ясу великої рогатої худоби.Одним мешканцем області всередньомуза рікспоживається по 7,2 кг риби та рибнихпродуктів.
Довідково: день рибалки заснований 22 червня 1965р. та відзначаєтьсяв Україні щорічно у другу неділю липня.
Начальник
Головного управління О.В.Бліннікова
0 Коментарі