Про запровадження державного регулювання цін на основні споживчі товари з 01 січня 2017 року
Пілотний проект передбачав скасування цінового регулювання на продовольчі товари з 1 жовтня 2016 року на три місяці, протягом яких відбуватиметься ретельний моніторинг цін.
З 1 жовтня протягом трьох місяців вивчалася динаміка цін, та за результатами моніторингу Уряд ухвалить рішення про скасування, обмеження або поновлення такого регулювання.
Одночасно нагадуємо, що дія пілотного проекту закінчилася і з 1 січня 2017 р. діє державне регулювання цін на основні споживчі товари відповідно до вимог розпорядження Івано-Франківської ОДА від 15.10.2009р. № 615 «Про упорядкування положень розпоряджень голови облдержадміністрації щодо регулювання цін на продовольчі товари», яким встановлено для всіх субʼєктів господарювання :
1. Граничний рівень рентабельності при виробництві:
1.1. борошна вищого, першого і другого сорту, борошна житнього обдирного в розмірі 5 відсотків;
1.2. хліба вагою більше як 500 гр. простої рецептури, без додавання цукру, жиру, інших наповнювачів:
– з борошна пшеничного вищого сорту в розмірі 8 відсотків;
– з борошна пшеничного першого,другого ґатунку та суміші борошна пшеничного, борошна житнього, хліба і хлібобулочних виробів для діабетиків в розмірі 5 відсотків.
2. Граничний рівень торговельних (постачальницько-збутових) надбавок без врахування витрат з їх транспортування у міжміському сполученні в розмірі на:
2.1. хліб – 10 відсотків;
2.2. борошно, макаронні вироби, крупи, цукор, яловичину,свинину, м’ясо птиці, ковбасні вироби варені, молоко, сметану, сир, масло вершкове,олію соняшникову, яйця курячі – 15 відсотків.
0 Коментарі