Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Реагуємо на повідомлення електронних засобів масової інформації

          Нещодавно на одному з інтернет – ресурсів Надвірнянськрго району  була розміщена стаття про антисанітарію та бардак в їдальні Пнівської школи. В зв’язку з цим прийнято розпорядження райдержадміністрації від 31.12.2014 №279 «Про тимчасову комісію щодо перевірки санітарного стану шкільної їдальні Пнівської ЗОШ I-III ступенів».        

           31 грудня 2014 року до  Пнівської ЗОШ I-IIIст. комісійно виїхали: заступник голови районної державної адміністрації Тарас Олендій, начальник відділу освіти райдержадміністрації Михайло Винник, начальник юридичного відділу райдержадміністрації Юрій Михайлина, начальник відділу організації держсанепідемнагляду Надвірнянського міжрайонного управління держсанепідемслужби в Івано – Франківській області Віра Андрійків. Членами комісії здійснено перевірку санітарного стану шкільної їдальні.
           Згідно складеного комісією акту, на момент перевірки санітарний стан шкільної їдальні задовільний. Площа їдальні, виробничих та складських приміщень відповідає санітарним нормам для здійснення технологічного процесу приготування страв. Їдальня безперебійно забезпечується питною водою з Надвірнянського централізованого водопроводу, яка по бактеріологічних та хімічних показниках відповідає вимогам ДержСанПіну 2.2.4.171-10 “Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною”. Забезпеченість туалетами достатня, санітарний стан їх задовільний. Для миття рук в коридорі перед їдальнею передбачено умивальники для миття рук. Кількість їх передбачена з розрахунку кількості учнів в школі.

        Зал розрахований на 80 посадових місць. Якість меблів задовільна. В їдальні проведено поточний ремонт з заміною вікон, встановленням двох бойлерів для підігріву води та облицювальної плитки у всіх приміщеннях.
            В приміщенні кухні встановлено дві чотирикамфорні електричні плити для приготування їжі. Двотижневе меню підприємцем погоджено з органами санітарного нагляду з початку року. Загальна кількість посуду розрахована на кількість учнів, що харчується в їдальні. В минулому році проведена часткова заміна посуду на новий.

 

     Умови для зберігання продуктів харчування передбачено. Наявне складське приміщення з необхідними стелажами та двома холодильниками.                         Харчові продукти отримують від постачальників з відповідними якісними посвідченнями. Недоброякісної продукції не виявлено. Також на момент перевірки не було виявлено і продуктів харчування недозволених для реалізації. Медогляди працівниками кухні пройдені в повному об’ємі, протипоказів до роботи в даній сфері у працівників закладу немає.    

             

0 Коментарі

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов*язкові поля позначені *