Пам’ятка для організаторів різного роду урочистостей

Пам'ятка
для організаторів різного роду урочистостей
               (весілля, бенкети, поминкитощо).

1.Не проводити великих та гучних святкувань.

Пам'ятка
для організаторів різного роду урочистостей
               (весілля, бенкети, поминкитощо).

1.Не проводити великих та гучних святкувань.
2.Бажано проводити такі урочистості в закладах громадського харчування, де є належні умови для приготування та реалізації страв, підтримання відповідного санітарного режиму, а персонал обстежений на носійство збудників кишкових інфекцій.
3.Створити умови для роздільного зберігання сировини та готової продукції.
4.Не проводити приготування страв в пристосованих, прибудованих приміщеннях, де немає відповідних для цього умов, немає можливості підтримувати належний санітарно-гігієнічний стан.
5.Зберігання сировини та готової продукції, яка швидко псується, здійснювати тільки при умові наявності холоду (холодильники, холодні погреби).
6.Для розробки сировини використовувати окремі столи (м'ясний, рибний, овочевий і ін.) та розробочний інвентар (дошки, ножі), які мають бути промарковані і використовуватись суворо за призначенням.
7.Не купувати продуктів харчування на стихійних ринках або з рук у приватних осіб.
8.На всю без винятку продукцію необхідно мати документи, що підтверджують її якість (якісні посвідчення, сертифікати, ветеринарні посвідчення і ін.), в т.ч. і на власну тваринну продукцію.
9.Обов'язково дотримуватись термінів споживання страв, забороняється приготування страв напередодні, «з запасом».
10.В літній період забороняється виготовлення студнів, заливних страв з м'яса, риби, кондитерських виробів з кремом.
11.Всі харчові продукти піддавати достатній механічній, тепловій та термічній обробці.
12.Для виготовлення страв використовувати тільки ту питну воду, в якій Ви впевнені, що вона доброякісна. В іншому випадку використовуйте тільки кип'ячену воду. Забороняється використання води з відкритих водойм, річок, потічків.
13.Необхідно створити належні умови для миття рук кухарям та помічникам в процесі приготування страв (перехід від обробки сировини до готової продукції, після прибирання приміщень тощо) і обов'язкове миття рук після відвідування туалету.
14.Не допускаються до приготування страв та ін. робіт особи, які мають порізи, подряпини на руках, шкірні захворювання, захворювання верхніх дихальних шляхів, розлади шлунково-кишкового тракту.
15.Весь обслуговуючий персонал урочистостей повинен пройти профілактичний медичний огляд з метою попередження бактеріоносійства збудників кишкових інфекцій та навчання по програмі санітарного мінімуму.
 

БЕРЕЖІТЬ СВОЄ ЗДОРОВЯ ТА ЗДОРОВЯ БЛИЗЬКИХ ВАМ ЛЮДЕЙ!
 
 
                                                                                                   Санепідслужба Надвірнянського району

0 Коментарі

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов*язкові поля позначені *