Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Начальник Надвірнянської РВА Петро Хмельовський провів нараду з головами територіальних громад

Начальник Надвірнянської РВА Петро Хмельовський провів нараду з головами територіальних громад району, спеціалістами Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства та представниками держлісгоспів.
На нараді говорили про стан виконання Закону України від 20.06.2023 №5650 щодо обліку самозаліснених земель та дотримання правил перевезення деревини та лісопродукції. Зазначалося, що у Законі затверджено правове підґрунтя для збереження та охорони самозаліснених ділянок. Рекомендовано органам місцевого самоврядування спільно з постійними лісокористувачами провести інвентаризацію самозалісених земельних ділянок в межах територіальних громад.

Заступник начальника – начальник відділу лісового та мисливського господарства в Івано-Франківській області Західного МУЛМГ Роман Поціхович детально розповів про функціонування системи електронного обліку деревини, можливість перевірки походження деревини за номером бирки, ТТН-ліс або авто, фотофіксацію завантаженої деревини на транспортний засіб.

Окрім того, обговорено питання про визначення збитків завданих лісу від порушень лісового законодавства.

Начальник управління Держпродспоживслужби в Надвірнянському районі Назар Гурмак озвучив інформацію щодо виявлення збудника африканської чуми свиней на території мисливських угідь ТОВ «Прикарпаття ТУР» Коломийської ТГ. Визначено зону спостереження (нагляду) в радіусі 6 км від зовнішніх меж зони захисту є населені пункти: с. Глинки, Ланчин Ланчинської ТГ, с. Гаврилівка Переріслянської ТГ, с. Парище, Лісна Велесниця, с. Верхній Майдан, с. Красна Надвірнянської ТГ та введено в дію план протиепізоотичних заходів на території спалаху.
Ситуація залишається на контролі Головного управління.

Також обговорили проведення в районі змагань проєкту «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч». Наголошено керівництвом райдержадміністрації, що проведення змагань на районному рівні є дуже важливим, адже вони слугують ефективним засобом виховання морально-вольових якостей учасників, сприяють розвитку командного духу, дисципліни та наполегливості.
За результатами наради визначено три зони, в яких відбуватимуться змагання. Це – Надвірна, Делятин та Яремче з трьох видів спорту: волейбол, баскетбол, футзал.
Районний етап змагань заплановано провести у квітні, відповідно обласний відбудеться у травні.

0 Коментарі

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов*язкові поля позначені *