Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Month: Серпень 2024

Різноманітні конкурси та майстер-класи, зробили світлини із улюбленими героями з відомих мультфільмів та наплічники отримали дітки, які проживають на Надвірнянщині

Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування з Надвірнянського району 26 серпня взяли участь в цікавій та пізнавальній програмі дозвілля організованою за сприянням голови Івано-Франківської ОВА Світлани Онищук за підтримки міжнародних партнерів і донорів . (більше…)

На офіційному сайті Івано-Франківської ОВА діє розділ “Прозорість і підзвітність”

Нагадуємо про розділ «Прозорість і підзвітність» на офіційному сайті ОВА, де висвітлюються підсумки засідань робочої групи щодо здійснення контролю за належним використанням бюджетних коштів, інформації про закупівлі, нормативну базу тощо, ознайомитись з яким можна за посиланням на вебсайті:

https://www.if.gov.ua/prozorist-i-pidzvitnist

Або, якщо ви виявили недоцільну закупівлю, скористайтеся формою для повідомлення.

Ваша активність робить наше майбутнє чистішим та прозорішим! Об’єднаймо зусилля для покращення нашого регіону.

“Національний кешбек через портал Дія

Стартувала реєстрація виробників на участь у програмі «Національний кешбек»⤵
Починаючи з 24 серпня українські виробники можуть подавати заявки на участь в програмі «Національний кешбек» через портал Дія. Про це повідомило Міністерство економіки України.
Відповідно до умов, програми кешбек надаватиметься на будь-які споживчі товари українського виробництва за виключенням підакцизних товарів. Зокрема, й на ліки українського виробництва. Участь виробників в програмі добровільна, отже кешбек надаватиметься не на всі товари, а на ті, які будуть подані виробником для участі в програмі.
Виробникам, щоб стати учасниками програми “Національний кешбек”, необхідно:
1) Увійти на портал diia.gov.ua;
2) Перейти у розділ “Бізнес”, потім — “Підприємництво” та обирати послугу “Перелік виробників та товарів українського походження”;
3) Авторизуватися електронним підписом;
4) Ознайомитися з умовами програми;
5) Підвантажити файл із переліком товарів та інформацією про кожну позицію:
повна назва
коротка назва
EAN — унікальний штрих-код товару українського виробництва, який присвоюється кожному товарові для ідентифікації;
брендова назва
6) Підписати заяву електронним підписом;
Для торгових мереж реєстрація у програмі стартує з середи — 28 серпня.
Продавцям, щоб стати учасниками програми “Національний кешбек”, необхідно:
Подати заявку на приєднання до Переліку українських виробників через портал Дія.
Потрібно зайти у розділ “Бізнес”, потім – “Підприємництво” і обрати Перелік продавців.
Заповнити форму і вказати дані про підприємство.
До заявки потрібно додати:
перелік комбінацій фіскального номера РРО із переліком комбінацій MerchantID+TerminalID
перелік адрес, де продається товар
банк
сайт
ренд
Перевірити заяву, підписати електронним підписом
Реєстрація споживачів програма «Національний кешбек» стартує 2 вересня. Програма передбачає отримання споживачами компенсації в розмірі 10% вартості придбаних ними українських товарів.
Щоб отримувати кешбек, споживачам потрібно в банках, картками яких людина користується, надати згоду на передачу інформації про оплати в магазинах, що приєднались до програми. А також в одному із банків відкрити спеціальний рахунок та отримати віртуальну або фізичну карту у додатку чи фізичному відділенні. Потім в мобільному застосунку Дія обрати послугу «Національний кешбек», де потрібно вказати спеціальну картку, на яку буде щомісячно зараховуватися кешбек.
Максимальний обсяг кешбеку – 3 тис. грн за місяць. Кошти кешбеку громадяни зможуть витрати на оплату послуг, зокрема, комунальних та медичних, придбання військових облігацій, чи зробити донат на підтримку збройних сил тощо.
Координатором програми Національний Кешбек є Міністерство економіки України. У реалізації проєкту беруть участь Міністерство цифрової трансформації України, Державна податкова служба, розрахунковий банк Ощадбанк та уповноважені банки України і Урядовий контактний центр. Технологічним партнером у реалізації програми є міжнародна платіжна система Mastercard. Операційний партнер проєкту — міжнародна компанія платіжних технологій Visa.

В Україні зʼявиться електронна черга для отримання ендопротезів


Ендопротезування – це операція, під час якої людині вставляють штучний суглоб замість пошкодженого.

Для того, щоб кожен українець міг отримати потрібне лікування – МОЗ закуповує ендопротези коштом державного бюджету і пацієнти можуть отримати їх безоплатно.

Проте минулого року за результатами моніторингу було виявлено, що 48% всіх хірургічних операцій з ендопротезуванням припадали на заклади, куди не розподілялись закуплені ендопротези. Тобто пацієнти закуповували їх власним коштом, а значить, йшлося про неформальні платежі, які йдуть комусь в кишені.

Для того, аби викорінити цю практику та зробити процес максимально прозорим, прийнято рішення про цифровізацію процесу, що стане запобіжником від потенційних зловживань та маніпуляцій.

❝Моя позиція чітка — пацієнти мають отримувати весь спектр безоплатних медичних послуг, які їм забезпечує держава. Тому працюємо над запуском електронної черги для отримання ендопротезів. Повноцінний запуск очікуємо з січня 2025 року. Зробимо для цього все можливе ❞, — говорить міністр Viktor  Liashko.

Найближчим часом електронна черга запрацює у тестовому режимі. Водночас буде проведено навчання фахівців для коректного користування системою.

 Нагадаємо, у  2024 централізовано, коштом держави, було придбано 37 809 одиниць ендопротезів кульшового та колінного суглоба, їхнє постачання заплановане на кінець 2024 року

Не може бути в Україні обмежень у далекобійності, коли у терористів немає таких обмежень – звернення Президента


Дорогі українці, українки!

Зараз по всій країні триває ліквідація наслідків російського удару.

Це був один з найбільших ударів – комбінований. Більше сотні ракет різних типів та близько сотні «шахедів». І, як більшість попередніх російських ударів, – цей такий же підлий, націлений на критичну, цивільну інфраструктуру. По більшості наших регіонів – від Харківщини та Києва до Одеси й наших західних областей.

На жаль, є загиблі. Мої співчуття всім рідним та близьким. Є десятки поранених – усім надається необхідна допомога.

Багато пошкоджень в енергетиці. Але всюди, де є відключення електрики, вже тривають відновлювальні роботи. Наші ремонтні бригади працюватимуть цілодобово. Електрику – повернемо. В усіх містах і громадах, які цього потребують, мають зараз відкритися пункти незламності.

І дуже важливо, щоб наші партнери реалізували те, про що ми з ними домовлялися. Системи ППО, ракети до них. А також ми нарешті маємо прийти до спільного збиття російських ракет і дронів. Сьогодні були у них мішені на Волині, на Львівщині, на Франківщині. Вінницька область, Хмельницька, наша Тернопільщина. У різних наших регіонах України ми змогли б зробити значно більше для захисту життя, якби авіація наших європейських сусідів працювала разом з нашими F-16 і разом з нашою ППО. Якщо така єдність очевидно ефективно спрацювала на Близькому Сході, це повинно працювати і в Європі. Всюди життя має однакову цінність.

І ще одне.

Путін собі не зраджує – це хвора істота, всім уже давно зрозуміло. Але так само зрозуміло – він може робити тільки те, що світ йому дозволяє робити. Слабкість, недостатність рішень у відповідь живить терор. І кожен лідер, кожен наш партнер знає, які сильні рішення потрібні, щоб усю цю війну припинити – і припинити справедливо. Не може бути в Україні обмежень у далекобійності, коли у терористів немає таких обмежень. Не може бути у захисників життя обмежень у зброї, коли Росія використовує і власну зброю всіх типів, і «шахеди», і балістику з Північної Кореї. Америка, Британія, Франція, інші партнери мають силу, щоб допомогти нам зупинити терор. Потрібні рішення.

Слава Україні!

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ КОНКУРС творчих робіт серед молоді

Оголошено Всеукраїнський конкурс творчих робіт серед молоді

Якщо ви активні й амбітні, молоді та креативні, цікавитеся питаннями функціонування державного управління, якщо маєте ідеї і пропозиції для удосконалення державної політики у різних сферах, а в майбутньому – плануєте стати публічними службовцями, – запрошуємо до участі у Всеукраїнському конкурсі творчих робіт серед молоді!

Конкурс проводиться Національним агентством України з питань державної служби, Центром адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу за сприяння та підтримки ООН Жінки в Україні, Фонду Ганса Зайделя в Україні, Проєкту DECIDE, Проекту ЄС «Підтримка комплексної реформи державного управління в Україні» (EU4PAR), Програми розвитку ООН в Україні, Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) та Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Спілка молодих державних службовців України».

Конкурсні роботи приймаються у номінаціях:

Рівні права і можливості жінок і чоловіків
Політична освіта та політична культура
Відбудова та відновлення системи освіти в умовах воєнного стану
Публічна служба моєї мрії
Відновлення України на цінностях прав людини
Інструменти ефективності в державних установах
Молодь у системі публічного управління: новітні підходи та перспективи

Для участі у Конкурсі необхідно до 30 вересня 2024 року подати заявку, оформлену за встановленим зразком, та конкурсну роботу на електронну адресу: konkurs@center.gov.ua.

 

Повідомлення про оприлюднення проєкту наказу “Про затвердження цін на роботи (послуги), що надаються архівним відділом Надвірнянської районної державної адміністрації ”

Аналіз регуляторного впливу

Проєкт розміру плати

Проєкт наказу

Пояснювальна записка

День Державного Прапора на Надвірнянщині

На Надвірнянщині з нагоди Дня Державного Прапора, з вірою у щасливе майбутнє України, підняли Державний Прапор
Найбільший прапор Надвірнянської громади площею 72 квадратних метри пронесли центральними вулицями міста Надвірна. Колона простягнулася на сотні метрів.
Окрім синьо-жовтого стягу надвірнянці розгорнули червоно-чорне полотнище. Несли прапори військові, представники громадських організацій, місцева влада, волонтери, школярі та прості надвірнянці

Світлана Онищук: Робимо все для того, аби наш синьо-жовтий стяг замайорів над усією вільною, незалежною Україною!


Сьогодні в Україні відзначають День Державного Прапора. З цієї нагоди прикарпатців привітала голова обласної державної адміністрації – начальниця обласної військової адміністрації Світлана Онищук.  

“Його барви небесної блакиті та золотистого родючого поля об’єднують українців, де б вони не були,  та дають сил і наснаги відчайдушно берегти свою землю”, – йдеться у привітанні.

Керівниця області зазначила, що наш синьо-жовтий стяг став символом боротьби, прагнення до незалежності, відваги та сили духу. Це уособлення нашої  величної багатовікової історії.

“Під національним стягом ми переживали найтяжчі часи, і під цим знаменом ми йдемо вперед, до Перемоги, та робимо все для того, аби наш синьо-жовтий стяг замайорів над усією  вільною, незалежною Україною. Слава Україні!”, – підкреслила Світлана Онищук.

23 серпня – День Державного прапора України

23 серпня щорічно, починаючи з 2004 року, в Україні вшановують один з трьох ключових державних символів – синьо-жовтий стяг. Це також національний символ. Символ нашої української ідентичності. Символ боротьби за волю.

Синьо-жовте поєднання утвердилося як українські національні кольори під час європейської «Весни народів» у 19 столітті. Але загалом ця символіка з нами зі значно давніших часів. Поєднання блакитного тла та жовтого малюнку зустрічається в символіці українських населених пунктів, починаючи з часів Русі. Козаки використовували синє тло та малювали жовті хрести, небесні світила та зброю на полкових і сотенних знаменах.

Під час хвилі європейських революцій 1848 року, названої «Весна народів», синьо-жовтий стяг утвердився вже як прапор українського народу. Тоді, у червні 1848-го, таке знамено вперше підняли над ратушею у Львові. На Наддніпрянщину, яка була в складі Російської імперії, синьо-жовтий прапор як символ української національної боротьби прийшов після подій революції 1905–1907 років. А вже за десятиріччя, у 1917-му, він став офіційним стягом української державності. Під синьо-жовтими прапорами відбувалися маніфестації українців. З ними українські воїни 100 років тому вирушали в бій. У квітні 1918-го синьо-жовті прапори підняли над кораблями Чорноморського флоту у Севастополі.

А після втрати незалежної української держави синьо-жовтий прапор залишався символом національної боротьби та спроб відновити державність у різних регіонах України. Навіть в радянській Україні були спроби піднести національний прапор. 1 травня 1966 року над будинком Київського інституту народного господарства у Києві (нині Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана) замість червоного прапора зранку височів синьо-жовтий. Студент Георгій Москаленко та робітник Віктор Кукса, які це зробили, планували викликати неабиякий резонанс – прапор мали побачити студенти і робітники заводу «Більшовик», що зранку збиратимуться в колони на першотравневу демонстрацію. Через 9 місяців КГБ знайшов сміливців. Вони отримали відповідно 3 та 2 роки таборів суворого режиму.

22 січня 1973-го в Чорткові на Тернопільщині Володимир Мармус із вісьмома товаришами вивісив 4 національні прапори. 26 квітня 1989-го у Львові під українським прапором відбувся мітинг пам’яті жертв Чорнобильської трагедії, а 22 травня того ж року – Шевченківське свято в Києві. 23 березня 1990 року він з’явився над Тернопільською міськрадою; 3 квітня – над Львівською ратушею; 24 липня – урочисто піднятий над Київською міською радою.

4 вересня 1991 року національний синьо-жовтий прапор замайорів над Верховною Радою України. А за кілька місяців, 28 січня 1992-го, ВРУ офіційно затвердила його Державним Прапором України.

Відтоді український прапор піднімали над Еверестом. Він майорів на зустріч антарктичним вітрам на станції «Академік Вернадський». Літав у космос з Леонідом Каденюком. Вертолітним ронделем на фюзеляжі пролітав над смарагдовими джунглями Конго в складі миротворчої місії. Піднімався на п’єдестал разом з олімпійськими чемпіонами, починаючи з 1996 року. Стрічками майорів на куртках і рюкзаках протестувальників під час Революції гідності. Нескорено йшов на зустріч солоним вітрам та російським окупантам на тральщику «Черкаси» в Криму. Сьогодні прапор – з нашими військовими на їхніх плечових шевронах, у рюкзаках та на позиціях. Вони бережно підписують його своїми позивними побратимам на пам’ять. Він майорить над вільними і звільненими містами України. А українці на окупованих територіях чекають, коли він знову з гордістю розвіватиметься у їхніх містах, селищах та селах.