Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Day: Жовтень 2, 2023

З Міжнароднем днем людей похилого віку

Керівник апарату райдержадміністрації Микола Кравчук за дорученням начальника Надвірнянської РВА Петра Хмельовського привітав членів ГО «Рада старійшин Надвірнянського району» з Міжнароднем днем людей похилого віку.
«Дорогі батьки та матері, дідусі та бабусі. Ваш практичний життєвий досвід, мудрість, знання, вміння – безцінний скарб. Життєві випробування загартували у вашому серці найкращі якості – честь, гідність, доброту, любов. І це все Ви передаєте нам – вашим дітям та онукам. Висловлюємо глибоку повагу за Вашу мудрість та внесок у розвиток нашого району. Навіть у складні часи повномасштабного московського вторгнення Ви показуєте молодшим поколінням приклад патріотизму та любові до України. Хтось допомагає плести сітки, шити військову амуніцію, приймаєте переселенців. Бажаємо міцного здоров’я, беріть від життя найкраще, довгих і щасливих Вам років життя»,- відзначає Микола Кравчук.

Уряд ухвалив важливу постанову про створення Державної служби у справах дітей

«Сьогодні ми створили орган, який опікуватиметься забезпеченням прав кожної дитини, у т.ч. її права на життя в родині, та якісною роботою установ і органів, відповідальних за піклування про дитину. Україна – не для інтернатів, як справедливо відзначив наш Президент. Тому, ми посилюємо  координацію органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, служб у справах дітей, з тим, щоб кожна дитина змогла відчути батьківську любов», – підкреслила міністр соціальної політики Оксана Жолнович.

 Детальніше : https://www.msp.gov.ua/news/23086.html

Під час засідання члени комісії розглянули надзвичайну ситуацію в селі Стримба прорив нафтопроводу та пожежу

У Надвірнянській районній  військовій адміністрації провели засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС). Відбулося воно під головуванням начальника Надвірнянської РВА Петра Хмельовського. (більше…)

Продовжується реалізація експериментального проекту щодо створення сприятливих умов для забезпечення ефективного споживання електричної енергії

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 10 січня 2023 р. № 25 «Про реалізацію експериментального проекту щодо створення сприятливих умов для забезпечення ефективного споживання електричної енергії в Україні» реалізовується експериментальний проект метою якого є забезпечення заміни побутових ламп розжарювання на світлодіодні лампи для економії споживання електричної енергії та відповідного зменшення навантаження на енергетичну систему України, яка постраждала внаслідок збройної агресії російської федерації проти України. (більше…)

9 років війни і тисячі травмованих – військових та цивільних. Дуже часто повернути повноцінну рухливість дає змога вчасна й комплексна реабілітація, – Світлана Онищук

Сьогодні – це одна із найпріоритетніших сфер, яка інтенсивно розвивається на Прикарпатті та в Україні загалом, бо з початком повномасштабної війни  в рази зросла кількість травмованих людей, які потребують відновлення. І щоразу перед медиками – нові виклики. (більше…)

У Надвірній вшанували полеглих захисників і захисниць України

Сьогодні, 1 жовтня, з нагоди відзначення Дня захисників і захисниць України та 81-ої річниці створення УПА на майдані Шевченка вшанували пам’ять Героїв, які загинули, захищаючи Україну. Серед присутніх – захисники, керівництво області, району та міста, представники військових структур, родини загиблих Героїв російсько-української війни, а також духовенство.

(більше…)